Ervaringen van ouders: Damien (16), klassiek autisme

Wij hebben zeker in begin van de behandelingen een positieve voorruitgang gezien bij Damien. Hij kwam iets meer voor zichzelf op. Was in de omgang met vreemde mensen niet zo terughoudend als voorheen.

Damien heeft een stuk minder paniekaanvallen dan voorheen. In nieuwe  en vreemde situaties gedraagt hij zich rustiger. Hij klapt niet meer zo snel dicht, na een erg drukke situatie.

Dit kan natuurlijk ook met de leeftijd te maken hebben, met het ouder worden doel ik op. Maar het was wel toevallig dat dit tegelijkertijd begon, toen ook de behandelingen met de neurofeedback begonnen bij Damien.

Wij wachten nu de zomerperiode af hoe die verloopt en bekijken de situatie hoe het straks gaat op zijn nieuwe school. Destijds, toen Damien naar een nieuwe school ging, was dat ook een moeilijke periode voor hem. Die aanpassing heeft toen enkele maanden geduurd. Wat wel opviel, was dat de meeloopdag op deze nieuwe school erg goed ging.De vorige keer was dat zelfs een drama te noemen. Hierin was Damien echt dichtgeklapt. Nieuwe situatie, nieuwe mensen, nieuwe school etc. dat was hem toen te veel en nu lukte dat erg goed.

Kees, mocht het in de toekomst nog nodig zijn, dat we uw hulp nodig hebben, komen we zeker weer bij u terug.

Hierbij willen we u bedanken, met de positieve vorderingen die Damien bij u gemaakt heeft.

- Ouders Damien