Neurofeedback behandelingen in Noord-Brabant

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij afwijkende hersengolven getraind worden om klachten te verminderen. Klachten die met neurofeedback verminderd of zelfs verholpen kunnen worden, zijn o.a. ADHD, concentratieproblemen en depressie. BMC Deurne is uitstekend bereikbaar voor inwoners uit Noord-Brabant.

Behandelmethode neurofeedback

Bij BMC Deurne maken we de hersenactiviteit zichtbaar in een animatie of in een film. Wanneer de hersenen de juiste golven produceren, worden ze beloond. De cliënt ziet dan – afhankelijk van de gekozen animatie/film – een autootje rechts rijden of het gehele scherm van de film.

Door deze situatie als een compliment te aanvaarden worden de hersenen beloond en kan de werking van het brein beïnvloed worden. De hersengolven passen zich hierdoor steeds meer aan. Uiteindelijk is het mogelijk om de hersenen te leren de gewenste golven te produceren.

Door deze behandeling een aantal keren te herhalen wordt de activiteit steeds meer aangepast. Uiteindelijk kunnen de hersenen dit zelf.

Effectiviteit en resultaat

De eerste effecten zijn na 8 tot 10 sessies te zien als een verbetering van de getrainde golven. Sommige klachten, zoals slaapstoornissen, kunnen binnen 10-15 sessies afdoende worden behandeld. Bij andere klachten of ziektebeelden, zoals ADHD en depressie, zijn veelal meer sessies nodig om maximale verbetering te krijgen. Bij BMC Deurne evalueren we continu of verdere voortgang van neurofeedback noodzakelijk is.